Förlaget

Aglaktuq

Inspirerade av de oberoende skivbolagens gör-det-själv-kultur och den tekniska utvecklingen av bokmediet vill Aglaktuq vara ett nytt alternativ i en bokbransch som urvattnats av monopoltendenser och kortsiktighet. Förlaget jobbar efter följande idéer:

# Dagens teknik möjliggör olika typer av publicering, vilket öppnar upp för nya vägar för författare att nå läsare. Vi vill skjuta beslutet om vem som ska bli läst närmare läsaren.

# Teknikbäraren är sekundär – det intressanta är texten och dess tillgänglighet. Därför ska Aglaktuqs böcker finnas på varje möjlig plattform – bok, dator, iPhone, iPad, läsplattor. I samma stund vi ger ut böckerna är de sökbara på Google Books och finns som pappersböcker, e-böcker och talböcker.

# Från den gamla förlagsbranschen tar vi med oss ett tydligt varumärke, externa textredaktörer, en visuell profil skapad av professionella formgivare samt traditionell marknadsföring mot branschorgan och äldre mediekanaler. Detta kombinerar vi med full konstnärlig kontroll över utgivningen, korta pressläggningar, ökad tillgänglighet på nya läsplattformar och viral marknadsföring.

Bokförläggare:

Anna Vogel, universitetslektor och författare. Arbetar som lärare och forskare i nordiska språk vid Stockholms Universitet och doktorerade 2004 med en avhandling om svenska dimensionsadjektiv. Hennes intresseområden är diskursanalys, semantik och metaforer. 2020-2021 är Anna utlånad till Rädda Barnen där hon genomför ett forskningsprojekt om inramning och berättelser. Anna har skrivit två romaner: Den ryska sjalen (Aglaktuq 2010) och Blodapelsin (Aglaktuq 2014).
anna@aglaktuq.se

Karin Ström, författare, musiker och läkare. Debuterade 1997 med romanen Bensin på Leander Malmstens förlag, följt av Feber 2000. Efter en EP på det amerikanska skivbolaget Nettwerk 2004 startade hon sin egen skivetikett Datadamen Records, där hon släppt albumen En saga om en sten (2007), Fantomhalvan (2010) och Till allt som varit dött (2018). På Aglaktuq har Karin gett ut romanerna Våld (2010) och Benitosommar (2017). Karin har sedan 1996 skrivit regelbundet för Svenska Dagbladet.
karin@aglaktuq.se